вторник, 31 януари 2012 г.

Продавам офис в София

Предлага офиси в Търговско-административна и жилищна сграда на ул. „Златен рог” № 16 в жк.„Лозенец”, разположена в най-високата част на престижния квартал „Лозенец”, с просторна гледка към намиращия се срещу нея хотел “Кемпински-Зографски“. Офис № 4 се намира на второ офисно ниво /четвърти етаж/ - площ 134 кв.м... повече в ownerbg имоти без посредник

Експерти съветват първо да вземем кредида после да търсим жилище

Когато решите да купувате жилище, което ще бъде финансирано от банка, първото нещо, което трябва да направите е да посетите поне 2-3 банки, за да се запознаете на място с техните условия.

Едва след избора на банката трябва да започнат огледите на имоти, а не обратното първо да се тръгне по огледи, а после да мислим как ще ги финансираме и от коя банка. Това е грешна процедура, обяснява експертът в интервю за портала ceb.bg.

Вероятно най-голямото безпокойство на кредитополучатели, когато теглят ипотечен кредит, е свързано с тяхната възможност да ги погасяват.
Повечето възможности включват намаляване на месечната вноска с не повече от 50% за някакъв период от време, като обикновено това са шест месеца. След това имате право на още шест месеца т.е. така се получава едногодишен период, в който вие ще заплащате 50% от дължимата вноска по кредита това е т.нар. преструктуриране. То най-често представлява именно това - намаляване на вноската за някакъв период от време.
Другото, което би могло да се случи, ако вноските по кредита станат непосилни за вас, тъй като банката, с която сте сключили кредита вдигне доста високо лихвите и не можете да се споразумеете с нея за нови условия, е т.нар. рефинансиране. То представлява кредит от друга банка, чиито условия са по-изгодни. С този кредит погасявате кредита на първата банка и в това се състои рефинансирането. Тук нещото, с което трябва да се внимава много, когато подписвате договор за кредит, е да сте наясно с условията и по-точно с т.нар. наказателни такси при предсрочно погасяване, защото може да се окаже, че тази наказателна такса е толкова висока процентно, че на вас не ви е изгодно да се преместите в друга банка. Повечето банки отмениха своите наказателни такси, когато погасяването на кредит е с лични средства, но когато се извършва със средства от друга банка, т.е. при рефинансиране, наказателната такса остава.